IZJAVE PRED UTAKMICU

KK METALAC - STRPLJENJEM DO REZULTATA
Nakon što su praktično u poslednji čas uspeli da formiraju tim za ovu sezonu košarkaši Metalca ovog vikenda septembra startuju sa takmičenjem u KLS-u, rangu koji ove sezone broji 16 klubova. Prvi protivnik Valjevaca biće ekipa Dinamika, dojučerašnji ABA 2 ligaš koji ponovo ima ekipu za respekt sa talentovanim košarkašima.
Kapiten Metalca Igor Đuković, jedan od starosedeoca pored Radomirovića i Stefanovića veruje da ovaj tim Metalca ima šta da pokaže široj javnosti.
Trenirali smo dobro prethodne dve nedelje, a nažalost zbog problema na početku sezone Dragovanović i Radosavljević neće biti u mogućnosti da nam pomognu. Ostali momci su spremni i verujem da će na prvom meču dati maksimum, a kao i prošle godine nadam se da će kako vreme bude odmicalo i ekipa izgledati sve bolje. Ukoliko se ukaže prilika očekujem i trijumf već na startu prvenstva.
Trener Vladimir Đokić je istakao da poštuje Dinamik kao organizovan klub sa velikim očekivanjima. Dojučerašnji član Metalca Toma Vasiljević vratio se u redove Dinamika i biće u ovoj sezoni jedan od nosilaca mlade ekipe, koja će u sastavu imati i iskusnije igrače.
Odigrali smo jedan pripremni duel protiv ekipe iz Bratunca, na kojem je zaista sve izgledalo onako kako smo očekivali. Imamo dobar tim, ali je neophodno vreme i strpljenje. Ne možemo ništa da garantujemo niti obećavamo osim dobrog rada. Epidemija je uzela danak, igrači su generalno lošije pripremljeni, igra se i pred praznim tribinama, a svi znamo koliko je publika značajna na utakmicama u Valjevu. Videćemo kako će to izgledati, ali verujem u dobar meč. 

 

KK DINAMIK - NEUGODAN DOMAĆIN
KK Dynamic gostuje u Valjevu. Opšti je utisak da svi sa nestrpljenjem očekuju sudijsko podbacivanje, obzirom da su Dorćolci poslednju utakmicu sa takmičarskim nabojem odigrali 15. marta.   Metalac je neugodan domaćin i niko ne očekuje da će lako izbeći Valjevsku podvalu. Vodeći igrač tima je Miroslav Pašajlić a u spoljnjoj liniji su i Paunović, Jovanović i Radomirović, takođe doskorašnji Dorćolci.
Dobro smo odradili pripremni period i odigrali nekoliko kvalitetnih kontrolnih utakmica. Na startu sezone želimo da u lepom svetlu  predstavimo naš mladi tim celokupnoj košarkaškoj javnosti. Ove godine smo još mlađi u odnosu na predhodnu ali smatram da imamo izuzetno talentovanu ekipu. Očekujem oscilacije, uspone i padove  tokom cele sezone pa i u ovoj utakmici  ističe trener Miro Alilović.

Copyright KK METALAC 2018 © Designed by KK METALAC